topbanner

Borgerlige ord om Pegasus historie

Bo
Bo Bjørn Hansen for længe siden

Pegasus åbnede sine døre første gang i 1972, og blev frem til 1981 styret af Jussi. I sommeren 1981 besluttede Jussi at lukke Pegasus for at hellige sig andre interesser som filmstudier, forfatterskab og forlagsvirksomhed. Som gammel pegasuskunde føltes denne overraskende beslutning som om min barndomshave og legeplads skulle udlægges til kommunal parkeringsplads, hvorfor jeg selvfølgelig protesterede på det voldsomste til Jussi over denne uhyrlige beslutning.

Som det klartseende og praktiske menneske Jussi jo er, tilbød han mig efter længere tids diskussion at jeg da bare kunne overtage butikken... så slap han jo også for at høre mere på mit brokkeri. I er anfald af vanvid og under påvirkning af den stærke sol og lediggang i min gymnasiale sommerferie tog jeg ham på ordet.

I begyndelsen virkede det næsten overvældende pludselig at stå der, 16 år gammel med en hel butik fyldt med tegneserier, som der oven i købet konstant kom nogle kunder og ville købe. Så i de første år indtrådte min gode, gamle klassekammeret Mads i foretagendet og var yderst behjæpelig med at gøre de første år til noget der nok mere lignede en uendelig fest end et mere erhvervsorienteret foretagende, men underholdningsværdien var til gengæld helt i top. I begyndelsen af 1985 flytter Pegasus til Nansensgade og her følger nogle mere rolige år hvor der er studier og andet der skal passes sideløbende, hvorfor det blev besluttet kun at holde åbent 3 dage om ugen til manges store forundring og enkeltes forbitrelse. Denne rytme viste sig at passe glimrende ind i mit øvrige liv og gav rig mulighed for sideløbende at prøve andre aspekter af såvel det at drive forskellige typer forretning som mere private interesser.

Ved årsskiftet 1998/99 er det tid til at der skal ske nyt igen. Butikken flytter efter en begivenhedsrig mellemlanding på Gammel Kongevej til den nuværende adresse på Nr. Farimagsgade 53 og åbningstiderne ændres igen så vi idag har åbent på alle hverdage om eftermiddagen. Lørdag har vi stadig, til en del kunders forbitrelse og enkelte konkurrenters forundring, lukket, men livet er jo efter sigende andet end arbejde og penge og da der er kommet 2 arvinger til imperiet inden for de seneste år har jeg valgt at prioritere dem om lørdagen og satse på at de får lært deres Carl Barks lektier så de en dag kan blive sat på job... selvfølgelig kun om lørdagen, så vi måske en dag endelig kan imødegå de lørdagsduelige.

Bo Bjørn Hansen