topbanner

Nogle ord om stand

På pegasus.dk opererer vi med tre forskellige stande af varer. Langt de fleste varer er uden nærmere standbeskrivelse end enten Brugt, Pæn brugt eller Ny. Enkelte varer, typisk sjældne eller dyre varer, har en nærmere beskrivelse af deres tilstand.

Brugt stand

De varer vi synes vi kan være bekendt at sælge som gode, pæne varer, der godt nok har været brugt, men som præsenterer sig som hele og nydelige. På disse varer må der ikke være æselører, klistermærker, hjørnecuts, overskrivninger af forside og bagside, løse sider, større misfarvninger af for- og bagcover eller afrivninger af hverken indersider eller for- og bagside. De fremtræder dog som brugte, forstået på den måde at der kan være slid på kanter og hjørner, misfarvning af indersider som resultat af ælde, mindre revner i farven på omslaget som resultat af brug. Dette sker oftest når man åbner og læser et album, så kommer der bittesmå revner i glaseringen på omslaget. Der kan også være indskrevet forriges ejernavn på indersiden, men det er relativt sjældent.

Særligt pæn, brugt stand

Varer, som beskrevet ovenfor, men som fremtræder ekstra pæne og med et absolut minimalt slid. Der må ikke være nogen fejl af betydning i det ydre, og der må ikke være noget af det slid der accepteres for varer der har betegnelsen "brugte". Hjørneslitage, slitage på ryg, top eller bund godtages næsten ikke i denne stand, den fremtræder i det hele som en nærmest ny vare.

Ny stand

Varer der, som ordet antyder, er nye! De kommer mestens direkte fra forlagene. Der må derfor ikke være noget at udsætte på dem, de fremtræder helt intakte på alle kanter, hjørner og sider. Men man bør ikke forvente at få en 100% fejlfri vare, da den trods alt har bevæget sig fra trykkeriet til forlaget til Pegasus. Men det er absolut minimalt hvad der accepteres førend den får betegnelsen "pæn brugt" i stedet.

Vilkårlig stand

Dette begreb optræder udelukkende i forbindelse med ventelister. Hvis du absolut vil have en tegneserie, og er ligeglad med standen, så sæt den på din venteliste i Vilkårlig stand. Det svarer til at sætte den på venteliste i hhv. Brugt, Pæn Brugt og Ny stand.