topbanner

Nogle ord om stand

På pegasus.dk opererer vi med blot to forskellige stande af varer. Langt de fleste varer er uden nærmere standbeskrivelse end enten Brugt eller Pæn brugt. Enkelte varer, typisk sjældne eller dyre varer, har en nærmere beskrivelse af deres tilstand.

Brugt stand

De varer vi synes vi kan være bekendt at sælge som gode, pæne varer, der godt nok har været brugt, men som præsenterer sig som hele og nydelige. På disse varer må der ikke være æselører, klistermærker, hjørnecuts, overskrivninger af forside og bagside, løse sider, større misfarvninger af for- og bagcover eller afrivninger af hverken indersider eller for- og bagside. De fremtræder dog som brugte, forstået på den måde at der kan være slid på kanter og hjørner, misfarvning af indersider som resultat af ælde, mindre revner i farven på omslaget som resultat af brug. Dette sker oftest når man åbner og læser et album, så kommer der bittesmå revner i glaseringen på omslaget. Der kan også være indskrevet forriges ejernavn på indersiden, men det er relativt sjældent.

Særligt pæn, brugt stand

Varer, som beskrevet ovenfor, men som fremtræder ekstra pæne og med et absolut minimalt slid. Der må ikke være nogen fejl af betydning i det ydre, og der må ikke være noget af det slid der accepteres for varer der har betegnelsen "brugte". Hjørneslitage, slitage på ryg, top eller bund godtages næsten ikke i denne stand, den fremtræder i det hele som en nærmest ny vare.

Vilkårlig stand

Dette begreb optræder udelukkende i forbindelse med ventelister. Hvis du absolut vil have en tegneserie, og er ligeglad med standen, så sæt den på din venteliste i Vilkårlig stand. Det svarer til at sætte den på venteliste i hhv. Brugt og Pæn Brugt.